Ehi, il prodotto scelto non è attualmente disponibile, ti consigliamo questo!
€ 2,31
Voor 200g
Aan favorieten toevoegen
Die luganega is 'n produkt van varkvleis wat gekap en gegeur is, ingesluit in 'n natuurlike darmen.
Laat dit toe dat sy sagte tekstuur in jou mond smelt en dat sy geur van gegeurde vleis jou geregte omhul om dit nog meer geurige en spesiaal te maak.
Sy kompakte en korrelige tekstuur, saam met sy besliste en intense geur, is 'n aangename ontdekking selfs vir die mees fynproewers.
Sy oorsprong dateer uit die historiese streek van Lucania, in die volle Romeinse tydperk. Ter getuie van die Lucania oorsprong het die historicus Marco Terenzio Varrone in sy De lingua latina geskryf: “Hulle noem lucanica 'n gekapte vlees wat in 'n darmen ingesluit is, omdat ons soldate die manier geleerd het om dit van die Lucani voor te berei.” Hierdie gereg het dus 'n antieke oorsprong en was veral gewaardeer, sowel vir die geur as vir die maklike vervoer en bewaring met sout. Die term wors beteken immers “gesoute vleis”, by gebrek aan yskaste of preserveermiddels, het hulle sout en stadige veroudering gebruik, en vandag word dit steeds volgens tradisie voorberei.
Deur die boertradisie in stand te hou, volg die voorbereiding van die luganega steeds die antieke resep van Apicio, wat in die De Re Coquinaria van die 1ste eeu n.C. voorkom: ”Om lucaniche te maak: maal peper, komyn, peperkorrels, ruta, pietersielie, soete speserye, laurierbessies, Apicio-sous; en meng alles met geskeurde vleis, en stamp dan weer die mengsel saam met sous, hele peper, baie vet en fenegriek. Vul dan alles in 'n darmen en rek dit so ver moontlik. En so word dit aan die rook gehang.
La luganega si consuma cotta e può essere utilizzata per numerose ricette: la puoi cucinare semplicemente alla brace o in padella, da servire con gustose patate, verdure al forno o altri tipi di contorni. La luganega si presta anche come condimento per paste e risotti ma anche in frittata o come ripieno di rustici.
Una ricetta tradizionale, semplice e raffinata che vogliamo consigliarvi è la luganega cucinata con cipolla e vino bianco.
Ricordate che la luganega è un simbolo di multiculturalità della nostra penisola, un pezzo della nostra millenaria civiltà rurale e che ci ha fatto emergere come paese esportatore di buona cucina in tutto il mondo.
Valori nutrizionali per 100g di prodotto :
Energia 1272/307KJ/Kcal
Grassi 26,7g
Di cui acidi grassi saturi 9,5g
Carboidrati 0,4g
Di cui zuccheri 0,4g
Proteine 16,3g
Sale 2,8g
€ 2,31
Voor 200g
Di seguito 8 di 855 recensioni di clienti Spaghetti & Mandolino
Servizio clienti eccezionale, spedizione rapidissima e prodotti di ottima qualità. Ricomprerò sicuramente
Giulia CandianPerfetto!!!!! Grazie a voi!!!!!
CancianiLa qualità sei prodotti è eccellente, la consegna è sempre puntuale.
Nadir CorbariNegozio fantastico e affidabile con prodotti di qualità. Consegna perfetta della spedizione.
Petr WolfMolto contenta e grazie per la disponibilità
ParvatiOttimi prodotti che uso da molto tempo ed ogni tanto assaggio qualche altro formaggio di capra per variare la mia dieta.
EnzoPrompt efficient delivery of goods as ordered.
David Mc4.9/5
Spaghetti & Mandolino ha ottenuto un punteggio medio di soddisfazione del cliente di 4.9 su 5 nelle ultime 100 recensioni
Scopri di piùServizio in collaborazione con TrustCart che raccoglie e cataloga i feedback di utenti che hanno acquistato su Spaghetti & Mandolino
✔ U hebt het product aan uw winkelwagentje toegevoegd!