Il Paški Sir DOP è un formaggio di pecora a pasta dura prodotto con latte intero ottenuto dalla razza ovina autoctona dell’isola di Pag in Croazia.
Il Paški Sir DOP viene stagionato per almeno 60 giorni. Ha una forma cilindrica, con una base piatta e una superficie superiore che può essere piatta o leggermente convessa, con un diametro che varia tra i 18 e i 24 cm, un'altezza tra i 7 e i 13 cm, e un peso compreso tra 1,8 e 3,5 kg, a seconda delle dimensioni.
Energia 414 kcal
Grassi 34 g, di cui acidi grassi saturi 22g
Carboidrati 0 g di cui zuccheri 0 g
Proteine 27 g
Sale 2,1 g
Die kors is glad en hard, wat wissel van goudgeel na bleekrooi; die binnepasta is kompakt, effens elasties, maklik om te sny, met 'n dikke tekstuur en baie min of geen onreëlmatige klein gaatjies, van bleekgeel kleur.
Met die voortgang van die rypwording, verloor dit elastisiteit en die kleur word donkerder. Die smaak is subtiel pikant en soet, wat versterk word deur die rypwording, terwyl die aroma kenmerkend is van skaapkaas, met noot van aromatiese kruie.
€ 20,40
Voor 200g ca.
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