Spaghetti & Mandolino - home page / Zubehör / Zubehör

biologicoLeitfaden für internationale Rebsorten in Italien

    Mamma Jumbo Shrimp    Typisches Produkt ItalienItalien

10,00 Für 1

Zu Favoriten hinzufügen


Lieferkosten: 6,40 €
(wenn Sie überschreiten 59,00 € Sie erhalten eine kostenlose Lieferung nach Hause für Lebensmittel.)

Lieferung in: 2 - 4 Tage
Verfügbarkeit: Hervorragend
Zutatentabelle /



Mehr InformationenWeniger Informationen

Leitfaden für internationale Rebsorten in Italien

Una guida dei migliori vini italiani prodotti con vitigni internazionali redatta da Attilio Scienza, Rebecca Lawrence e Jacopo Fanciulli

Jumbo Shrimp Guide to International Grape Varieties in Italy nasce grazie alla collaborazione di tre autori che si sono resi conto che nello studio di varietà meno note, e nella caccia ai vini meno conosciuti, molte grandi uve, denominazioni e vini vengono trascurati dalla recente letteratura sul vino italiano.

È vero che l'Italia ha più di 500 uve autoctone registrate a livello nazionale, ma è anche vero che in molte regioni d'Italia alcuni dei migliori vini sono prodotti con vitigni internazionali.

Il team ha voluto esplorare questo argomento per la prima volta in un libro dedicato, esaminando non solo i vini creati a partire da queste uve, ma anche la loro storia nel paese, la loro ascesa alla popolarità e come stanno crescendo.

Ovviamente si inizia in primo luogo con una discussione su ciò che rende un'uva internazionale! Inoltre, il team ha ritenuto importante includere alcune pagine dedicate a come i vini prodotti da vitigni internazionali in Italia siano distinguibili da quelli prodotti altrove.

Di conseguenza, questo libro è pensato per essere apprezzato dal consumatore occasionale, ma è anche uno strumento utile per studenti e degustatori più esperti.

Tutto questo è ovviamente concepito nel tipico stile della guida Jumbo Shrimp: le informazioni chiave sono presentate in modo accessibile e divertente e non devono essere affrontate cronologicamente ma il lettore può seguire l’ordine che preferisce.

Lingua: Inglese
Pagine: 128

Leitfaden für internationale Rebsorten in Italien: Wie wird es hergestellt

Mamma Jumbo Shrimp, Italien

Inhaltssoffe Leitfaden für internationale Rebsorten in Italien

Nährwerte

Leitfaden für internationale Rebsorten in Italien: in der Küche verwenden

About the Book of Guide to International Grape Varieties In Italy

The Jumbo Shrimp Guide to International Grape Varieties in Itay was created thanks to the collaboration between three writers that realized that in the current trend towards more and more obscure varieties, and the hunt for the lesser knows wines, many great grapes, denominations and wines are overlooked in new literature about Italian wine. It’s true that Italy has more than 500 nationally registered native grapes, but it’s also true that in many regions of Italy some of the best wines are made using international varieties.

The team wanted to explore this topic, looking into not only the wines created from these grapes, but their history in the country, their rise to popularity, and how they’re doing. It of course also begins with a discussion about what makes a grape international in the first place! In addition the team felt it was important to include pages dedicated to how the wines made from international grapes varieties in Italy are distinguishable from those produced elsewhere.

As a result this book is designed to be enjoyed by the casual consumer, as well as a useful tool for wine students and more experienced tasters.

About Rebecca Lawrence, Jacopo Fanciulli & Attilio Scienza, Authors of Guide to International Grape Varieties In Italy

Dr Rebecca Lawrence DipWSET is an educator, editor and consultant specialising in Italian wine. She develops global education courses, leads the Vinitaly International Academy Certified Educator programme, and is an educator for the Wine and Spirits Education Trust.”

Jacopo Fanciulli, VIA Italian Wine Ambassador. He has a degree in Communication Sciences, and Masters degrees in Enology and Marketing. He’s a Sommelier and AIS Taster and has been a second stage Master of Wine student.

Professor Attilio Scienza is a full professor at the university of Milan in the Department of Agricultural and Food Sciences. He is the author of over 350 publications on vine and viticulture. He collaborates with Vinitaly International as the Chief Scientist of the Vinitaly.

Language: English
Paperback: 128 pages

Verkostungsnotizen

Leitfaden für internationale Rebsorten in Italien: Paarungen

Wie speichert man Leitfaden für internationale Rebsorten in Italien In seiner besten Form

Warum mögen wir dieses Produkt?


10,00 Für 1


Visa
Mastercard
Paypal
Apple Pay
Contrassegno
Postepay
Scalapay
Google Pay
Satispay
Nur Produkte von ausgezeichneten Herstellern Über 900 positive Bewertungen