Scamorza is a stretched curd cheese made from cow's milk, and Caseificio La Casara selects it from dairies in Puglia or Campania. The name comes from the term "capa mozza," which means severed head, as it indeed is. The severing is also done to facilitate its aging, which is done by hanging it with ropes on poles.
Ingredients: Raw milk from Alpine brown cows, lactic ferments, rennet, salt.
The sweet scamorza has a nice firmness, although the characteristic layering typical of stretched curd cheeses is evident. It smells of fresh milk and yogurt with hints of acacia honey. Excellent for grilling or for cutting into cubes and adding to pizza or in large lettuce salads. It pairs well with white wines, preferably from the south, such as Fiano and Greco di Tufo, or even with sparkling wines like Valdobbiadene Prosecco.
€ 7,50
per forma intera da 350 - 400g ca.
Di seguito 8 di 852 recensioni di clienti Spaghetti & Mandolino
La qualità sei prodotti è eccellente, la consegna è sempre puntuale.
Nadir CorbariNegozio fantastico e affidabile con prodotti di qualità. Consegna perfetta della spedizione.
Petr WolfMolto contenta e grazie per la disponibilità
ParvatiOttimi prodotti che uso da molto tempo ed ogni tanto assaggio qualche altro formaggio di capra per variare la mia dieta.
EnzoPrompt efficient delivery of goods as ordered.
David McTutto perfetto. Venditore serio, prodotto selezionati e di qualità. Prezzo buono servizio impeccabile. Conpro spesso da loro.
FrancescoLes produits sont de qualité, à un prix raisonnable et surtout très bien emballés; j'aime particulièrement la Sopressa veneta ou le fromage Monte Veronese...
Très bon vendeur4.9/5
Spaghetti & Mandolino ha ottenuto un punteggio medio di soddisfazione del cliente di 4.9 su 5 nelle ultime 100 recensioni
Scopri di piùServizio in collaborazione con TrustCart che raccoglie e cataloga i feedback di utenti che hanno acquistato su Spaghetti & Mandolino
✔ You have added the product to your cart!