The Blu del Moncenisio d'alpeggio is a blue cheese made from raw cow's milk from alpine pastures, aged from 28 to 60 days in caves and produced on the Moncenisio plateau, the Alpine pass of the Cozie Alps that separates Italy from France.
With a compact and melting texture, sparse eyes, and an ivory white color, it is very tasty and pleasant. The Blu del Moncenisio is cylindrical in shape, with a thin, dry rind covered with a light white-gray mold.
Raw mountain cow's milk, rennet, salt, penicillium roqueforti
Allergens: milk
Average nutritional values per 100g of product
Energy: 350kcal
Fats: 26g of which saturates 20g
Carbohydrates: <1g of which sugars 0g
Proteins: 22g
Salt: 2.5g
The Blu del Moncenisio d'alpeggio (which we present on this page in a 200g portion) is very suitable for preparing appetizers, salads, soufflés, and crepes.
Superb with a drop of acacia honey and a sweet red wine like passito or Recioto di Soave DOCG.
Non-edible rind.
€ 9,00
per Porzione da 200g ca.
Di seguito 8 di 855 recensioni di clienti Spaghetti & Mandolino
Servizio clienti eccezionale, spedizione rapidissima e prodotti di ottima qualità. Ricomprerò sicuramente
Giulia CandianPerfetto!!!!! Grazie a voi!!!!!
CancianiLa qualità sei prodotti è eccellente, la consegna è sempre puntuale.
Nadir CorbariNegozio fantastico e affidabile con prodotti di qualità. Consegna perfetta della spedizione.
Petr WolfMolto contenta e grazie per la disponibilità
ParvatiOttimi prodotti che uso da molto tempo ed ogni tanto assaggio qualche altro formaggio di capra per variare la mia dieta.
EnzoPrompt efficient delivery of goods as ordered.
David Mc4.9/5
Spaghetti & Mandolino ha ottenuto un punteggio medio di soddisfazione del cliente di 4.9 su 5 nelle ultime 100 recensioni
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