The cheese Toma Blu barricato alle erbe aromatiche from La Casearia Carpenedo is one of the most exciting pasteurized milk cheeses. If not the most exciting! It is a delicate blue cheese aged in oak barrels, an incredible example of how tradition and progress coexist in the philosophy of Antonio Carpenedo, a pioneer, researcher, and true archaeologist of ancient flavors to be passed down and combined in his cheeses.
This herbal blue cheese is a watershed between the obvious, the usual, and the already seen, offering an experience from which you cannot return. Made from pasteurized cow's milk and aged for at least 3 months, it surprises you with its buttery consistency and easily deformable paste, slightly elastic, and soft. The sensory experience of Toma Blu is a journey through mountain pastures.
COW milk, salt, rennet, mixture of aromatic herbs: rosemary, ginger, lemon balm (min. 2%) and high mountain hay (min. 0.1%) in crust.
Energy value | 404Kcal/1672kJ |
Fats | 34g |
Of which saturated fatty acids | 24.6g |
Carbohydrates | 0.2g |
Of which sugars | 0.19g |
Proteins | 24.2g |
Salt | 1.8g |
The cheese Toma Blu aged with aromatic herbs from La Casearia Carpenedo (which we present on this page in a quarter shape weighing about 2kg) brings incredible emotions! Tasting it feels almost like breathing in an old spice and cheese shop, with walls steeped in aromas. The balsamic notes linger on the palate, a testament to how the aroma of the herbs can change the texture. The delicate blue veining, the buttery consistency of the paste that melts in the mouth, make Toma Blu a delight for the palate. A refined and delicate cheese that lends itself to the imagination of cooking. Excellent with structured white wine and if enjoyed on its own, it does not disdain a classic method rosé sparkling.
Cylindrical in shape, characterized by a color of fermented herbs, not uniform. The paste is yellow, speckled with slight blue veining in green and pink. The aromatic herbs leave a pleasant balsamic sensation that blends with the elegant scent of penicillium and the buttery notes.
Inedible rind.
Di forma cilindrica caratterizzata da un colore di erbe fermentate, non uniforme. La pasta è di color giallo, screziata da leggera erborinatura di color verde e rosa. Le erbe aromatiche lasciano una sensazione balsamica piacevole che si fonde con l’elegante sentore del penicilum e le notte burrose.
€ 76,80
per 1/4 di forma, 2kg ca.
Di seguito 8 di 855 recensioni di clienti Spaghetti & Mandolino
Servizio clienti eccezionale, spedizione rapidissima e prodotti di ottima qualità. Ricomprerò sicuramente
Giulia CandianPerfetto!!!!! Grazie a voi!!!!!
CancianiLa qualità sei prodotti è eccellente, la consegna è sempre puntuale.
Nadir CorbariNegozio fantastico e affidabile con prodotti di qualità. Consegna perfetta della spedizione.
Petr WolfMolto contenta e grazie per la disponibilità
ParvatiOttimi prodotti che uso da molto tempo ed ogni tanto assaggio qualche altro formaggio di capra per variare la mia dieta.
EnzoPrompt efficient delivery of goods as ordered.
David Mc4.9/5
Spaghetti & Mandolino ha ottenuto un punteggio medio di soddisfazione del cliente di 4.9 su 5 nelle ultime 100 recensioni
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