The cheese Dolomitico aged in double malt beer from La Casearia Carpenedo carries with it a story of friendship and talent. It was the summer of 1997.
During an outing in the Dolomites, Antonio Carpenedo unexpectedly met a master brewer who captured his curiosity.
He passionately introduced him to a largely unknown world: beer. A beer made with passion, marrying local products such as barley and mountain water. A product created with the timing of nature and the patience of someone who knows how to wait for the right moment.
This is where Antonio sees himself and decides to infuse his cheese with the flavor of this Dolomite beer.
The Dolomitico: carefully and passionately aged, transformed with that unique beer, the protagonist of a chance meeting, a spark of creativity.
A blue cheese made from pasteurized cow's milk and aged for at least 50 days. A cheese that has the taste of a barn and malt in a delightful charm bestowed by the blue veining.
Pasteurized cow's milk, salt, rennet, beer (water, barley malt, corn, hops) (min. 0.1%) and barley malt (min. 0.1%) in crust (contains GLUTEN).
Valori nutrizionali medi per 100g di prodotto:
Valore energetico: 387Kcal/1604kJ
Grassi: 32,5g di cui acidi grassi saturi: 22,3g
Carboidrati: 0,44g di cui zuccheri: 0g
Proteine: 23,2g
Sale 1,6g
The cheese Dolomitico aged in double malt beer by La Casearia Carpenedo (which we present here in an eighth of a wheel weighing about 300 grams) is a cheese easy to enjoy at your fingertips, a perfect blend of creaminess and density. It is recommended to taste the Dolomitico as an appetizer with pork cold cuts and lager beer, in fondue with vegetables, with savory white wine or dry sparkling wine. On pizza or very fresh salads with dried fruit, citrus, and green apple.
Cylindrical in shape, it presents a uniformly amber rind with veins significantly darker. Upon cutting, it displays a milky color and is finely blue-molded with a vertical prevalence of molds. Extraordinarily pleasant to the touch, both for the piece size and for the texture that falls between semi-hard and soft. On the nose, it surprises with its scent of stable that finely blends with the distinctly pronounced malt in the rind and perfectly balanced in the paste, where the fermentations impart a characteristic scent of barley.
Di proporzioni cilindriche, si presenta uniformemente ambrato in crosta con venature decisamente più scure. Al taglio si presenta di color latte e finemente erborinato con prevalenza verticale delle muffe. Straordinariamente piacevole al tatto, sia per la pezzatura, sia per la consistenza che si colloca tra il semiduro e il morbido. Al naso stupisce per il suo odore di stalla che si mescola finemente con il malto decisamente pronunciato in crosta e perfettamente equilibrato in pasta, dove le fermentazioni conferiscono un caratteristico sentore d’orzo.
€ 12,60
per 1/8 di forma 300g ca.
Di seguito 8 di 851 recensioni di clienti Spaghetti & Mandolino
Negozio fantastico e affidabile con prodotti di qualità. Consegna perfetta della spedizione.
Petr WolfMolto contenta e grazie per la disponibilità
ParvatiOttimi prodotti che uso da molto tempo ed ogni tanto assaggio qualche altro formaggio di capra per variare la mia dieta.
EnzoPrompt efficient delivery of goods as ordered.
David McTutto perfetto. Venditore serio, prodotto selezionati e di qualità. Prezzo buono servizio impeccabile. Conpro spesso da loro.
FrancescoLes produits sont de qualité, à un prix raisonnable et surtout très bien emballés; j'aime particulièrement la Sopressa veneta ou le fromage Monte Veronese...
Très bon vendeurFair prices, good quality, excellent service. Will return!
Gert L4.9/5
Spaghetti & Mandolino ha ottenuto un punteggio medio di soddisfazione del cliente di 4.9 su 5 nelle ultime 100 recensioni
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