The cheese Dolomitico aged in double malt beer from La Casearia Carpenedo carries with it a story of friendship and talent. It was the summer of 1997. During an outing in the Dolomites, Antonio Carpenedo accidentally met a master brewer who captured his curiosity. He passionately introduced him to a largely unfamiliar world, that of beer. A beer made with passion, marrying local products like barley and mountain water. A product created in harmony with the rhythms of nature and with the patience of someone who knows how to wait for the right moment. This is where Antonio found himself and decided to infuse his cheese with the flavor of this Dolomitico beer.
The Dolomitico: carefully and passionately aged, transformed with that unique beer, the protagonist of a chance encounter, a spark of creativity. A blue cheese made with pasteurized cow's milk and aged for at least 50 days. A cheese that tastes of barn and malt in a pleasant enchantment gifted by the blue veining.
Pasteurized cow's milk, salt, rennet, beer (water, malted barley, corn, hops) (min. 0.1%) and malted barley (min. 0.1%) in crust (contains GLUTEN).
Valori nutrizionali medi per 100g di prodotto:
Valore energetico: 387Kcal/1604kJ
Grassi: 32,5g di cui acidi grassi saturi: 22,3g
Carboidrati: 0,44g di cui zuccheri: 0g
Proteine: 23,2g
Sale 1,6g
The cheese Dolomitico aged in double malt beer from La Casearia Carpenedo (which we present to you on this page in its whole form) is a cheese that is easy to savor with your fingertips, a perfect blend of creaminess and density. The recommendation is to enjoy the Dolomitico as an appetizer with pork cold cuts and lager beer, in fondue with vegetables, with savory white wine or dry sparkling wine. On pizza or in very fresh salads with dried fruits, citrus, and green apple.
Of cylindrical proportions, it appears uniformly amber on the rind with veins that are decidedly darker. When cut, it shows a milky color and is finely veined with molds predominating vertically. Extraordinarily pleasant to the touch, both for its size and for the texture that falls between semi-hard and soft. On the nose, it surprises with its scent of stable that finely blends with the clearly pronounced malt on the rind and perfectly balanced in the paste, where the fermentations impart a characteristic scent of barley.
Di proporzioni cilindriche, si presenta uniformemente ambrato in crosta con venature decisamente più scure. Al taglio si presenta di color latte e finemente erborinato con prevalenza verticale delle muffe. Straordinariamente piacevole al tatto, sia per la pezzatura, sia per la consistenza che si colloca tra il semiduro e il morbido. Al naso stupisce per il suo odore di stalla che si mescola finemente con il malto decisamente pronunciato in crosta e perfettamente equilibrato in pasta, dove le fermentazioni conferiscono un caratteristico sentore d’orzo.
€ 102,30
per intero 2,5kg ca.
Di seguito 8 di 854 recensioni di clienti Spaghetti & Mandolino
Servizio clienti eccezionale, spedizione rapidissima e prodotti di ottima qualità. Ricomprerò sicuramente
Giulia CandianPerfetto!!!!! Grazie a voi!!!!!
CancianiLa qualità sei prodotti è eccellente, la consegna è sempre puntuale.
Nadir CorbariNegozio fantastico e affidabile con prodotti di qualità. Consegna perfetta della spedizione.
Petr WolfMolto contenta e grazie per la disponibilità
ParvatiOttimi prodotti che uso da molto tempo ed ogni tanto assaggio qualche altro formaggio di capra per variare la mia dieta.
EnzoPrompt efficient delivery of goods as ordered.
David Mc4.9/5
Spaghetti & Mandolino ha ottenuto un punteggio medio di soddisfazione del cliente di 4.9 su 5 nelle ultime 100 recensioni
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