The Nero di Voghiera from Nero Fermento is truly a unique garlic! Its characteristic black color is achieved through a long process of fermentation and maturation that gives it a truly elegant flavor. The fermentation process transforms the common intense and pungent aroma typical of garlic into a softer and delicate taste, making the cloves more tender, thus increasing their digestibility.
Thanks to these peculiarities, black garlic, originating from Asian culture and widespread in many countries, sought after for its beneficial properties and its unmistakable flavor, is increasingly becoming a protagonist in both gourmet kitchens and the daily diet.
This is the practical 100g bag which therefore contains three or four bulbs of Nero di Voghiera garlic.
To produce Nero di Voghiera, only the best Aglio di Voghiera DOP is used, certified and protected by the Consortium of Producers of Aglio di Voghiera, established in 2000 and later recognized by the Ministry of Agricultural, Food and Forestry Policies. This particular garlic is renowned especially for its sweet and fresh taste, the result of a significant content of enzymes, vitamins, flavonoids and minerals which together create a truly unique and inimitable aromatic soul.
Nero di Voghiera is then produced by allowing the garlic to ferment naturally, without the addition of additives, preservatives or yeasts, using only the bulbs of the best Aglio di Voghiera DOP in an environment with controlled humidity and temperature for at least 60 days.
Upon tasting, this black garlic is a true surprise: it is savory and tasty, with umami, balsamic, fermented acidic and sweet notes. All these flavor nuances make Nero di Voghiera a very versatile product, perfect to pair with any type of dish.
Thus, a delicious product rich in healthy properties is born, cultivated, harvested, and fermented exclusively in Italy, bringing the Italian black garlic market, until now composed only of imported products, into the spotlight, thus providing a high-quality alternative choice with 100% made in Italy.
Nero di Voghiera is produced by Nero Fermento, an innovative company that arises from the synergistic union of nature and technology, thanks to the collaboration between two established entities in the agri-food sector, one devoted to the production of Aglio di Voghiera DOP, Agricoltori in Erba, and the other, Reliable Environmental Solutions, engaged in the energy and environmental field for the development of technologies aimed at ensuring sustainability in production processes.
Nero Fermento thus expresses the ideal union between quality agriculture and continuous technological research to enhance the countless excellence products of our beautiful country, including the inimitable Nero di Voghiera.
Per produrre il Nero di Voghiera si utilizza solo il migliore Aglio di Voghiera DOP, certificato e tutelato dal Consorzio Produttori Aglio di Voghiera, creato nel 2000 e poi riconosciuto dal Ministero delle Politiche Agricole, Alimentari e Forestali. Questo particolare aglio è rinomato soprattutto per il suo gusto dolce e fresco, frutto di un importante contenuto di enzimi, vitamine, flavonoidi e sali minerali che insieme sono in brado di creare un’anima aromatica davvero unica e inimitabile.
Il Nero di Voghiera è prodotto poi lasciando fermentare naturalmente, senza l’aggiunta di additivi, conservanti o lieviti, solo i bulbi del migliore aglio di Voghiera DOP in un ambiente a umidità e temperatura controllate per almeno 60 giorni.
All’assaggio questo aglio nero è una vera sorpresa: è sapido e saporito, con note umami, balsamiche, acide fermentate e zuccherine. Tutte queste sfumature di sapore rendono il Nero di Voghiera un prodotto molto versatile e quindi perfetto da abbinare ad ogni tipo di piatto.
Nasce così un prodotto prelibato e ricco di proprietà salutari, coltivato, raccolto e fermentato esclusivamente in Italia e che porta il mercato italiano di aglio nero, fino ad oggi composto solo da prodotti d’importazione, in primo piano fornendo così una scelta alternativa di qualità 100% made in Italy.
Aglio di Voghiera DOP
Allergeni: nessuno
Shelf-life: 18 mesi
Valori nutrizionali medi per 100g di prodotto
Valore energetico 243 kcal/ 1030 KJ
Grassi 0g
Carboidrati 45g di cui zuccheri 19g
Sodio 0,01g
Proteine 14g
Fibre 2,1g
The Nero di Voghiera from Nero Fermento is a truly versatile ingredient, great with meat, fish, cheeses, vegetables, and also for enriching risottos, sauces, or soups.
Indeed, there are many recipes that can be created with this extraordinary ingredient such as, for example, cappelletti with cod in Nero di Voghiera cream, Romagna black pig fillet with Nero di Voghiera, or beef tartare with asparagus and Nero di Voghiera.
It is characterized by a color, a texture, and a flavor that are quite unique, but also for its nutritional properties: the fermentation process reduces the content of alliin, responsible for the more aggressive aspects of traditional garlic, thereby increasing its digestibility and at the same time increasing the concentration of nutrients that provide a beneficial effect on the body.
Moreover, Nero di Voghiera contains a higher amount of antioxidants, calcium, proteins, and double the phosphorus compared to common non-fermented garlic, thus particularly contributing to prevent aging and protect the heart.
For its nutritional values and active principles, it can indeed be considered a true superfood, a precious ally that definitely should not be missing from our diets to preserve the well-being of the body.
Nero di Voghiera thus becomes not only a "simple" excellence in gastronomic ingredients but also a kind of supplement to include in the daily menu to maintain good health.
Storage: once opened, keep the product in jars outside the fridge in a cool, dry place.
Nutritional values per 100g of product
Energy value 218 kcal/ 911 KJ
Fat 0g
Carbohydrates 45g
of which sugars 30g
Sodium 0.01g
Proteins 9.5g
Fiber 3g
Ash 2g
Conservazione: una volta aperto conservare in vasetti fuori frigo in luogo fresco e asciutto.
Per i suoi valori nutritivi e principi attivi può essere infatti considerato un vero e proprio superfood, un alleato prezioso che non può sicuramente mancare nelle nostra diete per preservare il benessere dell'organismo.
Il Nero di Voghiera diventa così non solo un "semplice" ingrediente gastronomico d’eccellenza ma anche una sorta di integratore da includere nel menù di tutti i giorni per mantenersi in buona salute.
€ 14,90
per 100g
Di seguito 8 di 855 recensioni di clienti Spaghetti & Mandolino
Servizio clienti eccezionale, spedizione rapidissima e prodotti di ottima qualità. Ricomprerò sicuramente
Giulia CandianPerfetto!!!!! Grazie a voi!!!!!
CancianiLa qualità sei prodotti è eccellente, la consegna è sempre puntuale.
Nadir CorbariNegozio fantastico e affidabile con prodotti di qualità. Consegna perfetta della spedizione.
Petr WolfMolto contenta e grazie per la disponibilità
ParvatiOttimi prodotti che uso da molto tempo ed ogni tanto assaggio qualche altro formaggio di capra per variare la mia dieta.
EnzoPrompt efficient delivery of goods as ordered.
David Mc4.9/5
Spaghetti & Mandolino ha ottenuto un punteggio medio di soddisfazione del cliente di 4.9 su 5 nelle ultime 100 recensioni
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