The cheese Ubriacosecco from La Casearia Carpenedo is the perfect expression of a sincere and straightforward territory, simple like the people who create a wine for everyone, elegant and fresh like the Treviso dry wine used to revive the Ubriaco method of Antonio Carpenedo.
Cheese made from cow's milk, aged for at least 4 months and then immersed in tanks with grape pomace and dry wine.
Antonio Carpenedo's method involves precise immersion sessions, followed by periods of resting and drying, taking into account the T.U.T.A., an acronym for Temperature, Humidity, Time, and Environment, essential conditions for imparting the aromas and flavors to the cheese.
A living matter that must be respected and guided towards perfect transformation, requiring artisanal attention for each shape, for every batch, on each single day of processing.
Raw cow's MILK, salt, rennet, lactic ferments, LYSOZYME (from EGG), "Prosecco DOC" wine (min. 0.1%) and pomace (min. 0.1%) in crust.
Energy value | 449Kcal/1862kJ |
Fats | 38g |
Saturated fatty acids | 27.2g |
Carbohydrates | 0.85g |
Of which sugars | 0g |
Proteins | 26g |
Salt | 1g |
The cheese Ubriacosecco from La Casearia Carpenedo (which we present here in a 300g portion) has a delicate, fresh, and fruity taste with a pleasant acidic sensation. It is a cheese that can be defined as multi-purpose. Excellent when paired with Prosecco DOCG wine or fresh and fruity white wines.
Cheese with a thin crust of ochre yellow and a slightly occhiata paste of straw yellow color. Semi-hard cheese, pleasant to the touch, easily breaks into irregular portions in which you can notice how it sweats at room temperature, a testament to the organoleptic transformation of the paste. The fresh and citrusy notes provided by the dry wine blend perfectly with the delicate fruity and vegetable aroma typical of milk obtained from local farms. The delicate taste is enriched by the hints of citrus and green apple typical of the pomace from dry wine. The herbal and dried fruit notes pair well for aperitifs accompanied by fresh and fruity wines.
Formaggio con crosta sottile di color giallo ocra e pasta leggermente occhiata e di color giallo paglierino. Formaggio a pasta semi-dura, piacevole al tatto, si spezza facilmente in porzioni dai contorni irregolari nei quali si nota a temperatura ambiente come trasuda, testimonianza della trasformazione organolettica della pasta. Le note fresche ed agrumate che conferisce il vino secco si fondono perfettamente al delicato profumo fruttato e vegetale tipici del latte ottenuto dagli allevamenti del territorio. Il gusto delicato è arricchito dai sentori di agrumi e mela verde tipici delle vinacce di vino secco. Le note erbacee e di frutta secca bene si sposano per aperitivi accompagnati da vini freschi e fruttati.
€ 10,30
per 325g ca.
Di seguito 8 di 854 recensioni di clienti Spaghetti & Mandolino
Servizio clienti eccezionale, spedizione rapidissima e prodotti di ottima qualità. Ricomprerò sicuramente
Giulia CandianPerfetto!!!!! Grazie a voi!!!!!
CancianiLa qualità sei prodotti è eccellente, la consegna è sempre puntuale.
Nadir CorbariNegozio fantastico e affidabile con prodotti di qualità. Consegna perfetta della spedizione.
Petr WolfMolto contenta e grazie per la disponibilità
ParvatiOttimi prodotti che uso da molto tempo ed ogni tanto assaggio qualche altro formaggio di capra per variare la mia dieta.
EnzoPrompt efficient delivery of goods as ordered.
David Mc4.9/5
Spaghetti & Mandolino ha ottenuto un punteggio medio di soddisfazione del cliente di 4.9 su 5 nelle ultime 100 recensioni
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