A volte è bello scoprire qualcosa del vino che si sta sorseggiando con facilità e piacere.
Tuttavia, parlare di vino italiano non è sempre facile e affrontare i vitigni, i vini e la storia può essere scoraggiante, soprattutto se si è alla ricerca di una soluzione rapida che possa spiegare le complessità di questo mondo.
Il libro Jumbo Shrimp Guide to Italian Wine è stato creato grazie al contributo di diversi professionisti del vino italiano - non nati in Italia, eccetto uno - che hanno scelto di cimentarsi con questa guida per il loro desiderio di tradurre le complessità del vino italiano in materiale accessibile a tutti.
Gli autori volevano creare un libro che fosse facilmente disponibile per tutti coloro che fossero interessati a comprendere nel dettaglio il vino italiano, ma che potesse essere intimidito dall’argomento.
Il libro offre tutti gli strumenti per ricordare facilmente gli elementi chiave: come leggere e comprendere le etichette, le informazioni geografiche alla base di ogni vino, le varie tipologie di uve e i vini più significativi che potrebbero fungere da rappresentanti di ciò che probabilmente è il modello di produzione vinicolo più vario e apprezzato nel mondo.
Le informazioni su questo argomento non mancano, il materiale in circolazione è già esaustivo, ma qui sta l'ostacolo: discernere quali informazioni sono essenziali, quali fatti pertinenti per stabilire solide basi, per avviare una comprensione molto più ampia dell'argomento.
Jumbo Shrimp Guide to Italian Wine offre con successo gli elementi costitutivi più importanti per studiare il vino italiano in un modo accessibile; i principali produttori, i grandi vini da tenere d'occhio, gli abbinamenti enogastronomici e, ultimo ma non meno importante, un utile dizionario per distinguere i luoghi, le uve e i nomi dei vari vini.
Lingua: Inglese
Pagine. 135
Sometimes it’s nice to learn about the wine you are sipping with ease and pleasure. However, talking about Italian wine is not always easy and broaching the grape varieties, the wines and the history can be daunting, especially if you are looking for a quick fix that can explain the complexities of this world. The Jumbo Shrimp Guide to Italian Wine was created thanks to the contribution of several Italian wine professionals – not born in Italy, save one – who chose to undertake this guide because of their desire to translate the intricacies of Italian wine into manageable material.
The authors wanted to create a book that was readily available to all those interested in understanding Italian wine in detail, but that might be intimidated by the subject. The book offers all the tools to easily remember the key elements: how to read and understand the labels, the geographical information underlying each wine, the various types of grapes, and the most significant wines that could act as representatives of what is likely the most varied and qualitative wine production model in the world. There is no lack of information on this topic, the material already in circulation is exhaustive, but therein lies the obstacle: discerning what information is essential, which facts pertinent for establishing a strong foundation, in order to launch a much broader understanding of the subject.
The Jumbo Shrimp Guide to Italian Wine successfully delivers the most important building blocks for Italian wine education in an approachable way; the main producers, the great wines to watch out for, food and wine pairings and last but not least, a useful dictionary to distinguish between the places, grapes and the names of the various wines.
Dr Rebecca Lawrence DipWSET is an educator, editor and consultant specialising in Italian wine. She develops global education courses, leads the Vinitaly International Academy Certified Educator programme, and is an educator for the Wine and Spirits Education Trust. ”
Jacopo Fanciulli, VIA Italian Wine Ambassador. He has a degree in Communication Sciences, and Masters degrees in Enology and Marketing. He’s a Sommelier and AIS Taster and has been a second stage Master of Wine student.
Lyka Caparas, MBA, WSET Level 3, is a wine writer and product development marketing expert. She is finishing her 2nd Masters in Erasmus Wine Tourism.
Lan Liu, MBA, WSET Level 3, is the coordinator of Vinitaly International Academy and a certified Italian wine ambassador. He obtained his bachelor’s degree in Enology in China and furthered his wine passion in France, receiving a Master’s Degree in Enology.
Language: English
Paperback: 135 pages
€ 10,00
Para 1
✔ ¡Ha añadido el producto a su carrito!